Wegetariańskie burgery z portobello

 

portobello 1

  • 2 duże pieczarki portobello
  • 1/2 cukinii
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • szalotka
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę i pozostałe składniki – wymieszaj wszystko dokładnie i usmaż placki na odrobinie oleju.

Z portobello usuń nóżki, oprósz je w środku szczyptą soli i pieprzu. Rozgrzej patelnię i podsmaż grzyby z obu stron (możesz je również grillować zamiast smażyć)

Dodatki :

  • grillowana cebula ( krążki)
  • pomidor
  • rukola
  • piklowany ogórek
  • sos czosnkowy

Na kapeluszu ułóż rukolę, placek z cukinii, sos czosnkowy, pomidor, piklowany ogórek  i grillowaną cebulę-  przykryj wszystko drugim kapeluszem portobello.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: