- 6 jaj ugotowanych na twardo
Jajka ugotuj i ostudź. Następnie obierz i zetnij górną ich część. Delikatnie wydrąż łyżeczką żółtka i rozłóż równo do trzech miseczek (na trzy farsze)
Pierwszy farsz z awokado i rzeżuchą:
- posiekane żółtko
- 1/2 pokrojonego awokado
- rzeżucha
- 1 łyżeczka majonezu
- pieprz
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.
Drugi farsz z wędzonym łososiem i pistacjami
- posiekane żółtko
- 20 g posiekanego wędzonego łososia
- garść obranych pistacji
- 1 łyżeczka majonezu
- pieprz
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.
Trzeci farsz z szynką parmeńską i kaparami
- posiekane żółtko
- 2 plasterki posiekanej szynki parmeńskiej
- 1 łyżeczka kaparów
- 1 łyżeczka majonezu
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.
Leave a comment