Faszerowane jajka

92108390_670547857028667_6241250340570660864_n

  • 6 jaj ugotowanych na twardo

Jajka ugotuj i ostudź. Następnie obierz i zetnij górną ich część. Delikatnie wydrąż łyżeczką żółtka i rozłóż równo do trzech miseczek (na trzy farsze)

Pierwszy farsz z awokado i rzeżuchą:

  • posiekane żółtko
  • 1/2 pokrojonego awokado
  • rzeżucha
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.


Drugi farsz z wędzonym łososiem i pistacjami 

  • posiekane żółtko
  • 20 g posiekanego wędzonego łososia
  • garść obranych pistacji
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.


Trzeci farsz z szynką parmeńską i kaparami 

  • posiekane żółtko
  • 2 plasterki posiekanej szynki parmeńskiej
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżeczka majonezu

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie nałóż farsz do białek.

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑