Nadziewane portobello

portobelle

  • 3 szt. dużych portobello

Farsz:

  • 200 g mięsa mielonego
  • 100 g cheddara (pokrojony w kostkę)
  • 1 szalotka  (posiekana)
  • 2 ząbki czosnku (posiekany)
  • 1 jajko
  • przyprawy : sól, pieprz, tymianek

szczypiorek do posypania

oliwa z oliwek

Portobello oczyść i poprósz solą. Wszystkie składniki farszu wymieszaj dokładnie i wypełnij grzyby.  Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i przykryj folią aluminiową. Następnie piecz przez 40 minut w temp. 180 -190 stopni. Po tym czasie zdejmij folię i piecz jeszcze przez około 15 minut.  Przed podaniem posyp posiekanym świeżym szczypiorkiem i delikatnie polej oliwą z oliwek .

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑