Spaghetti bolognese

Spaghetti

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 500 g mięsa mielonego (wieprzowego)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • passata pomidorowa ( 0,5 l )
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżeczki bazylii
  • oliwa
  • pieprz
  • sól
  • świeża bazylia

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcja z opakowania, dodając do osolonej wody 1 łyżeczkę suszonej bazylii.

Cebulę, czosnek posiekaj  i podsmaż na oliwie. Wrzuć mięso mielone. Smaż, mieszając od czasu do czasu. Następnie wlej passatę pomidorową. Dopraw oregano, bazylią, pieprzem oraz solą. Duś pod przykryciem około 20 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.

Smacznego 😉

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑