- 3 filety z kurczaka
- mąka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Farsz z dyni i sera gorgonzola
- 100 g dyni
- 30 g sera gorgonzola
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Dynię pokrój w małą kostkę, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oleju, aż zmięknie – po wystygnięciu zblenduj. Następnie dodaj do dyni pokrojoną w kostkę gorgonzolę i połącz ze sobą wszystkie składniki farszu.
Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie farsz -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.
Farsz z suszoną śliwką i wędzonym boczkiem
- garść suszonych śliwek
- wędzone plastry boczku
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta suszonego majeranku
- 2 łyżki oleju do smażenia
Śliwki namocz w wodzie na przynajmniej 30 minut. Następnie osusz je, pokrój i podsmaż dodając miód i suszony majeranek – ostudź.
Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie plastry boczku oraz podsmażone śliwki -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.
Farsz z prawdziwkami, kaszą pęczak i zieloną pietruszką
- 3 prawdziwki
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka ugotowanej kaszy pęczak
- szczypta estragonu
- zielona pietruszka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Na oleju podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, następnie dodaj drobno pokrojone grzyby i smaż przez około 5-10 minut. Na koniec wsyp wcześniej ugotowaną kaszę i posiekaną zieloną pietruszkę – dopraw wszystko suszonym estragonem solą oraz pieprzem – ostudź.
Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie farsz -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.
Leave a comment