Roladki drobiowe trzy farsze

roladki na 3 sposoby

  • 3 filety z kurczaka
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Farsz z dyni i sera gorgonzola

  • 100 g dyni
  • 30 g sera gorgonzola
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Dynię pokrój w małą kostkę, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oleju, aż zmięknie – po wystygnięciu zblenduj. Następnie dodaj do dyni pokrojoną w kostkę gorgonzolę i połącz ze sobą wszystkie składniki farszu.

Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie farsz -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.

Farsz z suszoną śliwką i wędzonym boczkiem 

  • garść suszonych śliwek
  • wędzone plastry boczku
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta suszonego majeranku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Śliwki namocz w wodzie na przynajmniej 30 minut. Następnie osusz je, pokrój i podsmaż dodając miód i suszony majeranek – ostudź.

Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie plastry boczku oraz podsmażone śliwki -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.

Farsz z prawdziwkami, kaszą pęczak i zieloną pietruszką 

  • 3 prawdziwki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka ugotowanej kaszy pęczak
  • szczypta estragonu
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia  

Na oleju podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, następnie dodaj drobno pokrojone grzyby i smaż przez około 5-10 minut. Na koniec wsyp wcześniej ugotowaną kaszę i posiekaną zieloną pietruszkę – dopraw wszystko suszonym estragonem solą oraz pieprzem – ostudź.

Filet z kurczaka rozbij na duży sznycel– oprósz go solą i pieprzem. Następnie połóż na filecie farsz -zwiń szczelnie w roladę. Tak zwinięte mięso obtocz w mące i usmaż.

 

 

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑