Tatar ze śledzia z dodatkiem awokado na orkiszowej grzance

sledzik1

  • 4 filety śledziowe
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 2 grzanki orkiszowe
  • dojrzałe awokado
  • czerwony pieprz

Sos koperkowy 

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • posiekany koper
  • świeżo mielony pieprz

Wszystkie składniki sosu koperkowego wymieszaj ze sobą i odstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie posiekaj (oddzielnie) filety śledziowe, cebulę i ogórki.

Na posmarowanej sosem koperkowym grzance ułóż w kolejności: połowę posiekanego śledzia oraz cebulę – posmaruj sosem, następnie posiekane ogórki i resztę śledzia – również posmaruj sosem. Na górę tatra ułóż pokrojone awokado i posyp kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu. 

 

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑