Tagliatelle ze szpinakiem, żółtymi pomidorami i salami

  • szpinakowy makaron Tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 żółte pomidory
  • garść szpinaku
  • kilka plasterków salami
  • 1 szalotka
  • oliwa
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz

Na patelnię wlej oliwę, następnie podsmaż na niej posiekany czosnek i szalotkę. Smaż krótką chwilę (uważaj aby czosnek się nie przypalił). Po chwili dodaj pokrojone pomidory, salami, wrzuć szpinak. Smaż wszystko około 5 minut. Makaron ugotuj “al dente” w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię. Dopraw całość pieprzem, solą oraz tymiankiem i wymieszaj delikatnie wszystkie składniki.

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑